Hecla Professional verder zonder verhuurafdeling

01 januari, 2018

Hecla Professional Audio & Video Systems b.v. stopt per 1 januari 2018 met al haar verhuuractiviteiten. Het Twentse bedrijf richt zich vanaf dat moment alleen nog op het ontwerpen en leveren van vaste audio, video en led installaties. De aanbieder van professionele audiovisuele systemen is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de marktleiders in Nederland. Met de afstoot van de verhuurafdeling ontstaat ruimte om de ingezette groei door te zetten.

“Met evenementen zoals de Military Boekelo-Enschede, Triathlon Holten en Profronde Almelo hebben wij een sterke reputatie opgebouwd in de verhuursector. De beslissing om te stoppen met verhuur was niet eenvoudig en viel erg zwaar.”, zo vertelt Peter Slütter, eigenaar/directeur van Hecla Professional. “Vanuit strategisch oogpunt gaan wij ons focussen op datgene waar Hecla Professional de afgelopen jaren groot in is geworden, namelijk: het ontwerpen en leveren van vaste audio, video en led installaties.”

Toonaangevende rol
Door technologische ontwikkelingen zal de multimediamarkt de komende jaren explosief groeien. Hecla Professional heeft een toonaangevende rol ingenomen in deze groeimarkt. “Onze oplossingen kom je inmiddels overal tegen. Wij leveren aan het mkb, corporates en multinationals, maar ook aan crematoria, overheden en universiteiten”, aldus Claudia in het Veld, adjunct-directeur van Hecla Professional. “Zo zie je onze oplossingen onder andere in de vertrekhallen van Schiphol en de collegezalen van de TU Delft. Wij streven naar optimale oplossingen met een ‘Perfect Performance’ waarbij hoge kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij nu één van de marktleiders zijn in Nederland.”

Overdacht aan Alpha
Zowel de inventaris als het klantenbestand van de verhuurafdeling worden overgenomen door Alpha Video & Audio in Apeldoorn. Hecla Professional onderhoudt goede banden met Alpha. Zodoende zijn eerder dit jaar gesprekken gestart voor een eventuele overname van de verhuur van het bedrijf in Hengelo. En met succes. In de afgelopen periode is er gewerkt aan een soepele overdracht. In het magazijn van Hecla Professional in Hengelo zal Alpha een Pick Up Point blijven behouden. Relaties van de verhuurafdeling van Hecla Professional kunnen dezelfde service en kwaliteit verwachten nu Alpha de verhuuractiviteiten heeft overgenomen.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel: