Integrated Systems Europe (ISE) 2018: Groots en indrukwekkend!

16 februari, 2018

Een terugblik op hét evenement voor AV & System Integration

Afgelopen week vond in de RAI Amsterdam de Integrated Systems Europe (ISE) 2018 plaats, ’s werelds grootste beurs voor AV & System Integration. Voor velen van was de ISE een groots en indrukkend evenement. Met 1.200 exposanten verdeeld over 15 hallen was dit de grootste ISE tot nu toe en met de 80.000 bezoekers is het record van afgelopen jaar met bijna 10% overtroffen. We blikken terug en bespreken de ontwikkelingen die we hebben gezien en die volgens ons echt het verschil gaan maken.

De ISE is dé beurs waar wij onze relaties tonen wat AV voor hen kan betekenen, want AV is meer dan techniek alleen. Of het nu gaat om vergaderen, presenteren, discussiëren, monitoren, registreren, informeren, entertainen, simuleren (et cetera, et cetera), op de ISE kunt u ervaren hoe u met de juiste AV- middelen betere prestaties haalt uit uw activiteit(en).

Als aanvulling op de reguliere rondleiding die wij jaarlijks verzorgen, konden relaties ook deelnemen aan de ‘innovatieroute’, verzorgd door Leo Kuipers (innovatiemanager binnen Hecla Professional). De innovatieroute bleek een groot succes! Leo Kuipers leidde de deelnemers langs innovatieve oplossingen zoals vergaande led- en displayoplossingen, nieuwe AV transportstandaarden en geavanceerde microfoon- en audiotechnieken.

De ISE is de graadmeter voor iedereen die te maken heeft met AV. Het is dé plek waar fabrikanten hun belangrijkste ontwikkelingen tonen en waar algemene trends zichtbaar worden. Deze editie van de ISE heeft een aantal duidelijke trends laten zien, namelijk dat:

  1. AV systemen onderdeel worden van slimme AV netwerken;
  2. AV een grote rol kan spelen bij het stimuleren van samenwerken, ook op afstand;
  3. Informatie-/ advertentieschermen zich kunnen aanpassen op het publiek en het gedrag dat ze vertonen;
  4. Door XR technologie meerdere dimensies ontstaan die effect hebben op onze beleving, óók in de professionele omgeving.

Slimme AV netwerken
‘AV over IP’ is één van de ontwikkelingen die grote invloed hebben op de AV markt. Door AV te integreren met IT- structuren ontstaan netwerken van AV middelen die eenvoudig en overzichtelijk vanuit één systeem te beheren zijn. Ook is het rendement van de AV middelen (en dus wat het uw organisatie oplevert met ‘AV over IP’) vanaf nu gemakkelijk in te zien. Door de invloed van ‘Internet of Things’ (IoT) kunnen AV middelen binnen het netwerk met elkaar communiceren waardoor AV middelen als één kunnen reageren op de behoefte(n) van de gebruiker. Wilt u de ruimte gebruiken voor een vergadering, presentatie of een overleg waarbij betrokkenen deelnemen die zich op een fysiek andere locatie bevinden? Het systeem past de ruimte aan voor de activiteit die er plaatsvindt.

Stimuleren van samenwerken
De tijd die we besteden aan samenwerken blijft ieder jaar groeien, echter de meeste overleggen worden als niet productief beschouwd. Dit kost bedrijven miljoenen euro’s per jaar. Hoe kan dit worden verbeterd en hoe kan de productiviteit worden verhoogd? Deels kan dit worden opgelost door AV- middelen in te zetten waarmee de participatie van teamleden wordt verhoogd en doordat er vloeiend geschakeld kan worden tussen informatie en verschillende onderwerpen. Tijdens deze editie van de ISE hebben we kunnen zien dat er veel ontwikkeling plaatsvindt op het gebied van softwareplatformen voor collaboratietoepassingen. In combinatie met de juiste hardware kunnen ze het verschil maken en bepalen of een overleg productief of niet productief is. Naast vergaande touch-toepassingen en videoconferentie-oplossingen groeit ook de aandacht voor samenwerken in virtual reality, met name bij productdesign, ontwerp van gebouwen en industriële toepassingen. Alle deelontwerpen worden samengevoegd in een virtuele omgeving. De designers werken vervolgens, tegelijk, in deze virtuele wereld samen om zo knelpunten in het ontwerp op te lossen.

Aanpassen op het publiek
Inmiddels zijn we gewend geraakt dat op maat gemaakte, online advertenties ons via het web bereiken. Deze techniek heeft nu ook de offline omgeving bereikt en zal in de komende jaren grote invloed gaan hebben op ‘out of home’ adverteren. Grote organisaties zoals Facebook en Google hebben zich gemengd in de strijd om de digitale vorm van ‘out of home’. Op de ISE werd duidelijk dat de technieken waarmee de fysieke omgeving kan worden geanalyseerd in een vergevorderd stadium zijn beland. Verdere digitalisering van ‘out of home’ zal in de komende jaren gaan versnellen doordat nu ook gerenommeerde displayfabrikanten ledproducten hebben opgenomen in hun line-up. Fabrikanten zoals Samsung zien led als een display en daarmee is de trend gezet dat led ook zal worden ingezet in ruimtes zoals boardrooms( waar op dit moment nog videowalls worden ingezet om visualisatie op groot formaat te kunnen laten zien).

Meerdere dimensies
XR technologie, de overkoepelende term voor Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR), heeft zijn weg gevonden naar de professionele omgeving. Op de ISE waren verschillende partijen aanwezig die deze technologie demonstreerden. Wat opvalt is dat het niet uitmaakt welke technologie gebruikt wordt om de digitale wereld te bekijken. Echt rondlopen met VR- of AR-bril, rondkijken met behulp van een tablet of achter het bureau met laptop, muis en toetsenbord, er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de digitale dimensie waarin samengewerkt kan worden met anderen.

Wilt u meer weten over  AV oplossingen waarmee u het verschil kunt maken? Neem gerust contact op met onze accountmanagers of binnendienst via sales@hecla.nl of +31742480800.

Bent u er volgend jaar ook bij? Ook op de ISE 2019 kunt u weer rondgeleid worden door onze professionals. Volgend jaar vindt de ISE plaats van 5 tot en met 8 februari 2019.

Alvast tot ISE 2019!

Terug naar overzicht

Deel dit artikel: