Alsof je op de eerste rij zit

Van projectoren en projectieschermen, digitale (touch) schermen, camera’s, microfonie en speakers voor een optimale ondersteuning van uw voordracht tot aan het voorzien van de lessenaar met hulpmiddelen voor het bedienen/aansturen van de middelen in de ruimte, het inrichten van regiekamers (van waaruit de regisseur de spreker maximaal kan ondersteunen en de activiteit kan vastleggen), de specialisten van Hecla Professional beschikken over uitgebreide kennis en ervaring voor het inrichten van uw collegezaal en of auditorium.

Zicht- en hoorbaarheid

Karakteristiek aan collegezalen en auditoriums is de theateropstelling waarbij iedereen in de zaal de spreker of activiteit vanuit alle posities even goed zou moeten kunnen volgen. Bij het inrichten van deze ruimtes spelen  vooral zichtlijnen en akoestiek een grote rol bij de zichtbaarheid en hoorbaarheid bij het publiek. Tegenwoordig worden audiovisuele technologieën ingezet zodat iedereen ongeacht de zitplaats, alles goed kan volgen.

 

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig

Moderne collegezalen en auditoriums worden uitgerust met grotere en meerdere schermen en betere audio-ondersteuning zodat het publiek in de zaal de activiteit kan volgen alsof ze op de eerste rij zitten. De techniek die toegepast wordt in de ruimte neemt toe en daarmee ook het belang dat het bedienen en aansturen daarvan gebruiksvriendelijk en eenvoudig is. Het katheder voor in de zaal dient als centraal punt waarmee de spreker of organisator het evenement kan leiden en vanuit de regiekamer kan de regisseur degene op het podium ondersteuning bieden en de eventuele webcasting verzorgen.

Multifunctioneel

Het karakter van collegezalen is in de loop van de jaren nagenoeg hetzelfde gebleven, de toepassingen daarentegen veranderen wel. De intrede van webcasting maakt het mogelijk dat geïnteresseerden de gebeurtenissen in de collegezalen ook online vanaf een andere locatie kunnen bijwonen. Daarnaast moeten de collegezalen in het kader van actieve leermethoden steeds multifunctioneler inzetbaar zijn.

Collegezalen blijven de toekomst

Er wordt veel gesproken over dat collegezalen en auditoriums onder invloed van online en actieve lesmethoden hun nut verliezen en zullen gaan verdwijnen. De praktijk wijst echter anders uit. Mensen leren het meest van elkaar én wanneer zij samen zijn.

Raadpleeg onze professionals

Wilt u meer weten over audio en video oplossingen voor een collegezaal of auditorium en wilt u weten wat het voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze professionals. Op basis van uw situatie geven zij een advies op maat, zodat u in de toekomst gebruik kunt maken van de vele voordelen die moderne audio en video technologie u biedt!