AV het middel, de ideale leeromgeving het doel!

Van het vastleggen van colleges, onderwijs op afstand en “Flipped Classrooms” tot learning labs en huddle rooms met camera’s, speakers, monitoren en BYOD aansluitmogelijkheden (bedraad en draadloos), onze professionals helpen u bij de integratie van AV-technologie om onderwijsprestaties te verbeteren.

Omslagpunt bereikt

Technologie heeft ons dagelijks leven in grote mate beïnvloed, terwijl de manier waarop educatie wordt gegeven al generaties nagenoeg onveranderd is gebleven. Desondanks is het omslagpunt bereikt en zal AV-technologie de adoptie van nieuwe didactiek mogelijk maken.

Van luxe naar ‘must have’

AV-technologie verandert de manier van lesgeven en de leerervaring. AV-technologie wordt niet langer beschouwd als luxe, maar als een ‘must have’ voor het aantrekken van studenten. Onderwijsinstellingen geven aan dat de competitie groot is. De voornaamste reden waarom investeren in AV-technologie bij de meeste onderwijsinstellingen veel aandacht krijgt, is om studenten aan te kunnen trekken die zich ‘eigen’ voelen met moderne technologie.

Actieve didactiek

De actieve, didactische werkvorm is in opmars. Door de komst van het touchscreen in het klaslokaal/ de collegezaal en de introductie van BYOD in de leeromgeving, is interactie tussen docent en studenten (tijdens de les) vanzelfsprekend geworden. Coöperatief en projectmatig leren spelen een steeds grotere rol binnen het onderwijs met als gevolg de opkomst van “Flipped Classrooms”, learning labs en huddle rooms. Door AV-technologie zijn de mogelijkheden om interactie te maximaliseren vrijwel eindeloos!

Het gebouw verandert fysiek

Door de invloed van ‘Flipping the Classroom’ verandert niet alleen de leeromgeving maar ook de onderwijsinstelling in zijn fysieke vorm. Studenten nemen steeds vaker op afstand deel aan de les en komen naar de onderwijsinstelling voor coöperatief en projectmatig leren. Ruimtes en gebouwen krijgen een flexibel(er) karakter en daarmee bestaat een groeiende behoefte aan systemen voor gebouwbeheer waarin AV-technologie overzichtelijk en gebruiksvriendelijk aangestuurd en bestuurd kunnen worden. Deze systemen maken het gebruik van de ruimtes inzichtelijk, waarmee gebouwbeheer optimaal kan inspelen op de huidige én toekomstige behoefte aan type ruimtes waarin geleerd kan worden.

Raadpleeg onze professionals

Wilt u meer weten over audio en video oplossingen voor het onderwijs en wilt u weten wat het voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze professionals. Op basis van uw situatie geven zij een advies op maat, zodat u in de toekomst gebruik kunt maken van de vele voordelen die moderne audio en video technologie u biedt!