‘Raadszaal multifunctioneler mede dankzij videowall’

14 november, 2018

De Raadszaal van het stadhuis van Vlaardingen was toe aan een grondige renovatie. Daarnaast leefde binnen de gemeente de wens om de zaal ook voor andere doeleinden te gebruiken dan uitsluitend raads- en commissievergaderingen. Een wens die inmiddels is ingewilligd, mede dankzij een videowall van Hecla.

“We beschikten in de Raadszaal al wel over een beamer, maar die was sterk verouderd”, vertelt Jan van der Vlugt, binnen de afdeling ICT als systeembeheerder verantwoordelijk voor audiovisuele zaken. “Hetzelfde gold voor de geluidsapparatuur; sprekers waren altijd erg moeilijk verstaanbaar. Onze audiovisuele middelen waren dus dringend aan vervanging toe en de geplande renovatie bood de mogelijkheid om alles in één keer grondig aan te pakken.”

De keuze voor Hecla was daarbij snel gemaakt. Jan van der Vlugt: “Vier jaar geleden hebben we al eens prettig met ze samengewerkt. En op basis van deze positieve ervaringen hebben we opnieuw voor Hecla gekozen. Uiteraard binnen de daarvoor geldende regelgeving.”

Hecla kwam met een goed plan en een dito uitvoering. “Zoals we gewend waren, dachten ze prima mee. Zo hebben ze gezorgd voor een systeem dat heel intuïtief werkt. Het is dus ook goed te bedienen voor mensen die wat minder technisch zijn aangelegd. In de Raadzaal zijn meerdere inprikpunten, zodat er vanaf diverse plekken met een laptop kan worden ingeplugd. Eén van de grootste minpunten van de vroegere beamer was dat het licht in de zaal altijd gedimd moest worden, dat is nu niet meer aan de orde. Op dit scherm zijn de beelden ook in het volle licht prima te zien.”

Mede dankzij de gerealiseerde videowall heeft de Raadszaal inderdaad de gewenste multifunctionele mogelijkheden gekregen. “We houden er nu bijvoorbeeld ook recepties”, licht Jan toe. “Zo hadden we onlangs het afscheid van een wethouder, waarbij op het scherm een mooie overzichtspresentatie te zien was.”

Maar ook bij raads- en commissievergaderingen bewijst het systeem zijn waarde. Jan: “De standaard spreektijd is twaalf minuten. Op het scherm is een timer te zien die precies in beeld brengt hoe lang een spreker nog de tijd heeft. Maar ook voor audiovisuele ondersteuning van de vergaderingen biedt het systeem goede mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van een onderwerp met een filmpje of het tonen van grafieken en andere illustraties.”

HECLA_Gemeente-Vlaardingen_VideoWall_LG_001
HECLA_Gemeente-Vlaardingen_VideoWall_LG_003
HECLA_Gemeente-Vlaardingen_VideoWall_LG_002

Gemeente Vlaardingen
De gemeente Vlaardingen is havens, haring, water, groen, historie en sociaal aan de Nieuwe Maas! Vlaardingen telt ruim 72.000 inwoners en maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Videowall
De videowall bestaat uit negen 55” LG videowall monitoren. De videowall heeft een extreem smalle bezel van slechts een 3.5mm. De schermen zijn geschikt voor 24/7 gebruik. De IPS technologie maakt het mogelijk dat je vanuit vrijwel iedere hoek de content op de schermen kan zien.

LG
De filosofie van LG draait om mensen, oprechtheid en vasthouden aan de fundamenten. Het draait om het begrijpen van onze consumenten en hen optimale oplossingen en nieuwe ervaringen bieden door onophoudelijke innovatie, waardoor zij een beter leven leiden.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel: