TU/e kiest voor systemen van HECLA

28 maart, 2018

De Technische Universiteit Eindhoven heeft in een Europese Aanbesteding Hecla Professional Audio & Video Systems als één van haar partners gekozen voor hun audio- en videosystemen. Het bedrijf in Hengelo bedenkt, bouwt en beheert audiovisuele (AV) systemen voor de professionele markt.

De Technische Universiteit Eindhoven is een dynamische omgeving en ook de campus is aan voortdurende veranderingen onderhevig. AV is een steeds belangrijker middel geworden om informatie over te dragen en om leerprocessen en interactie te ondersteunen. Moderne AV die interactie, samenwerken, leerprocessen en communicatie ondersteunt is daarbij belangrijk.

Eigen met moderne technologie
Onderwijs is in de laatste decennia sterk veranderd. Interactie tussen docent en student tijdens de les wordt inmiddels als normaal gezien. “Door de opkomst van nieuwe technologie hebben we onderwijsmethoden zien veranderen en nu zien we dat de onderwijsomgeving zich aanpast aan de nieuwe onderwijsmogelijkheden”, zo vertelt Leo Kuipers, innovatiemanager bij Hecla Professional. “Audio- en videotechnologie wordt niet langer beschouwd als luxe, maar als een ‘must have’. De meeste onderwijsinstellingen investeren in audio- en videotechnologie omdat studenten zich ‘eigen’ voelen met moderne technologie.”

Nieuwe realiteit
Door de technologische vooruitgang zijn interactieve onderwijsvormen in opmars en ontstaan ‘blended learning’ initiatieven (onderwijs zonder de nadelen van afstand en tijd). Op afstand een college volgen en op een later moment terugkijken, daar kijkt de moderne student niet meer van op. Onderwijsinstellingen leggen steeds vaker de focus op het samenbrengen van studenten om in projectgroepen samen te werken aan gezamenlijke opdrachten. Door deze veranderingen krijgen onderwijsgebouwen een flexibel en multifunctioneel karakter. AV technologie speelt hierin een grote rol en Hecla Professional neemt met haar jarenlange ervaring en opgebouwde expertise een leidende rol om onderwijsinstellingen bij te staan in deze transitie naar de nieuwe realiteit binnen de onderwijsomgeving.

Raadpleeg onze professionals
Wilt u meer weten over audio en video oplossingen voor het onderwijs en wilt u weten wat het voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze professionals. Op basis van uw situatie geven zij een advies op maat, zodat u in de toekomst gebruik kunt maken van de vele voordelen die moderne audio en video technologie u biedt!

 

Terug naar overzicht

Deel dit artikel: