Veelbelovende groei door nieuwe strategie

22 februari, 2018

Verdubbeling bedrijfsgrootte in twee jaar tijd door flexibele en wendbare organisatie

Audiovisuele (AV) technologie maakt het verschil voor steeds meer bedrijven. Door de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige AV oplossingen heeft Hecla Professional in twee jaar tijd haar bedrijfsomvang zien verdubbelen. Hecla Professional is in Nederland toonaangevend op het gebied van audiovisuele techniek. Als antwoord op de groeiende vraag en de alsmaar veranderende markt, investeert Hecla Professional in het vergroten van de wendbaarheid van de organisatie én het personeel.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het typisch Twentse bedrijf, maar dat is niet altijd zo geweest. “Wij komen uit een zware periode. Tijdens de economische crisis stond ook ik op een gegeven moment voor de keuze: verklaar ik Hecla Professional failliet en komt iedereen op straat te staan, of zet ik mijn privévermogen in met alle risico’s van dien en gun ik daarmee het bedrijf en het personeel een toekomst?”, zo vertelt Peter Slütter, algemeen directeur van Hecla. “Ik heb mijn privévermogen ingezet en had alles kwijt kunnen zijn. Toch woog mijn verantwoordelijkheidsgevoel voor het personeel en hun gezinnen vele malen zwaarder. Ik ben blij, dat ik het risico ben aangegaan en dat Hecla Professional (door te investeren in het vergroten van de wendbaarheid) sterker uit de strijd is gekomen.

Nieuwe uitdagingen
De organisatie van Hecla Professional is flink gegroeid in de afgelopen jaren. Dit heeft allerlei nieuwe uitdagingen met zich meegebracht. Met het oog op de toekomst wordt geïnvesteerd in het vergroten van de wendbaarheid. Er wordt een andere manier van werken gevraagd, waarbij medewerkers meer verantwoordelijkheid gaan dragen voor eigen handelen, veiligheid en communicatie. Hecla wil zich ontwikkelen naar een organisatie met zelfsturende medewerkers die zowel intern als extern intrinsiek waarde toevoegen.

Hecla Staat Stevig
Samen met ‘Beter Koersen Organisatie Ontwikkelaars’ heeft Hecla Professional een nieuwe bedrijfsstrategie ontwikkeld ‘Hecla Strategie Staat Stevig’, gericht op het vergroten van de duurzame inzetbaarheid. Vanuit het collectief is een nieuwe koers bepaald. Participatief leiderschap en werkgeluk spelen een grote rol binnen de nieuwe strategie. Medewerkers zijn bewust geworden van de rol die zij spelen bij het realiseren van de nieuwe koers en nemen verantwoordelijkheid voor eigen handelen, werkveiligheid, communicatie en ontwikkelingsmogelijkheden. Met als gevolg dat de intrinsieke motivatie wordt aangesproken, waardoor werkplezier en betrokkenheid worden versterkt.

Europees Sociaal Fonds
Het project ‘Hecla Strategie Staat Stevig’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds. Het ESF is een van de Europese structuurfondsen. Met geld uit de structuurfondsen verkleint de Europese Unie de welvaartsverschillen tussen de regio’s en tussen de lidstaten onderling. Dit past binnen het regionaal beleid. De structuurfondsen vormen ongeveer een derde van de EU-begroting. Het ESF heeft als taak om de economische en sociale samenhang in Europa te versterken.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel: