Oplossingen voor een nieuwe manier van werken

Van een draadloos presentatiesysteem en interactief touch display (voor een soepele en feilloze informatieoverdracht) tot roommanagementsystemen voor het boeken en beheren van de projectruimte(s), voor de juiste AV-oplossing voor uw projectruimte(s) bent u bij Hecla Professional aan het juiste adres.

De huddle room

Een projectruimte, ook wel bekend als ‘huddle room’, is een strategisch kleine ruimte die teams in staat stelt snel en gemakkelijk overlegmomenten in te plannen. De ‘huddle room’ mag niet verward worden met een reguliere vergaderruimte, want hij biedt maar plaats aan een kleine groep personen, niet groter dan een gemiddeld team. De ruimte beschikt vaak over een (interactieve) display of whiteboard en draadloos presentatiesysteem, uitgerust met BYOD functionaliteit. Een soepele en feilloze informatie overdracht staat centraal in deze ruimte.

Manier van werken

De generatie ‘Millennials’ (geboren tussen 1980 en 2000) zijn technisch vaardige medewerkers en zijn gewend om samen te werken. Deze generatie werknemers vormt langzamerhand de meerderheid binnen het personeelsbestand. Dit heeft ervoor gezorgd dat nieuwe type overlegruimtes zoals projectruimtes zijn ontstaan. Samenwerken is steeds meer een belangrijke manier van werken geworden en de groei naar dit type vergaderruimte groeit dan ook sterk, alsook de vraag naar de bijbehorende technologie.

Open ruimtes

Werk uit zich dus steeds meer als flexibel en mobiel proces en beperkt zich niet alleen nog tot het kantoor. Bedrijven zien steeds meer de meerwaarde van op de werkzaamheden afgestemde projectruimtes. Naast de ‘huddle room’ ontstaan ook ‘huddle spaces’. Dit zijn overlegpunten binnen een open kantoorruimte waar teams kunnen samenkomen voor een spontaan overleg, ook al is het maar voor een paar minuten.

Technologie voor ontwerp

De integratie van technologie in een ‘huddle room’ is van cruciaal belang. De eerste stap naar een effectieve projectruimte is het identificeren van de algemene toepassingen voor de ruimte. In tegenstelling tot andere ruimtes waarbij de technologie veelal achteraf aan de ruimte wordt toegevoegd, worden ‘huddle rooms’ juist ontworpen rondom de vereiste technologie.

Investeer in huddle rooms

Wilt u investeren in technologie om samenwerken te stimuleren en te bevorderen, dan moet de ‘huddle room’ in uw overwegingen worden opgenomen. Zelfs eenvoudige hulpmiddelen zoals: webcams, microfonie, tafel gebaseerde of draadloze verbindingsmethoden kunnen de flexibiliteit en productiviteit enorm verbeteren, mits ze op de juiste manier worden geïntegreerd in de ruimte.

Raadpleeg onze professionals

Wilt u meer weten over audio en video oplossingen voor een projectruimte en wilt u weten wat het voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze professionals. Op basis van uw situatie geven zij een advies op maat, zodat u in de toekomst gebruik kunt maken van de vele voordelen die moderne audio en video technologie u biedt!